RSS

MAXIMA 2007. március 20. 12. szám Határtalan GYÓGYÍTÁS? Csodadoktorok, akik a távolból is segítenek

MAXIMA
2007. március 20. 12. szám

Határtalan GYÓGYÍTÁS?
Csodadoktorok, akik a távolból is segítenek

Lehetséges-e a gyógyítás, ha a beteg kilométerekre van az orvosától? Bár hihetetlennek tűnik, számos kísérlet igazolja, hogy a távkezelés működik. Néha hatékonyabban is, mint a hagyományos orvoslás.

Egyre több természetgyógyász bukkant fel az ezredvégi spirituális forradalomhoz közeledve. Épphogy elkezdtünk barátkozni a kézrátételes gyógyítással, amikor azt állították, még arra sincs szükség, hogy egy helyiségben legyen a beteg és a gyógyító. Sőt, akkor is hatásos lehet a kezelés, ha az ismeretlen páciens a világ másik részén tartózkodik. A 90-es években tátott szájjal néztük a tévében, amikor a távgyógyítók a képernyőn keresztül felállították a diagnózist a betelefonálókról, és az éteren át küldték az energiát.
A vonal végén pedig valóban melegséget, zsibbadást éreztek a betegek. Vagy csak szemfényvesztés lett volna?
„Sarlatánság” – mondta mindenki, akik számára csak az a hihető, ami bizonyított és kézzelfogható. Vicc tárgyává tették őket, és talán részben emiatt egy ideje nem hallani a tévés csodadoktorokról. Hírük inkább szájhagyomány útján terjed. Én is úgy jutottam el egy távgyógyítóhoz, hogy hallottam egy kétségbeesett anyukáról, aki négyéves kisfiát, Tomikát akarta megmenteni a hetek óta szűnni nem akaró magas láztól és hasmenéstől. Az orvosok infúzióval tartották életben, állapota nem akart javulni. Ekkor a mama végső elkeseredésében eldöntötte, hogy kipróbál egy távgyógyítót. Tomi a kezelés hatására hamarosan jobban lett. Én is hiszek abba, ami feketén-fehéren bizonyítható, de akkor mégis hogyan tudott meggyógyulni az a kisfiú? Hiszen még csak az sem mondható el, hogy a telefon másik végén álló személy nyugtató szavai hatottak rá, vagy erőt adott neki a hit, hogy valaki a távolból segíti, hiszen a gyerek nem is tudott arról, hogy kezelik.

Egy levél vagy fénykép elég
„Kényelmes, gyors és kíméletes módszer, semmi kellemetlen nem érzek.”

Amikor felhívtam a bolgár származású, de már húsz éve Magyarországon dolgozó távgyógyítót, éppen nyomasztott valami, amit azért sikerült jól lepleznem. Mégis, miután bemutatkoztam a férfinak, az volt az első mondata a telefonban, hogy látja a szomorúságomat, de ne aggódjak, egy-két napon belül megoldódik, ami bánt. „Nem vagyok jó színész” – gondoltam magamban, és már el felejtettem a szavait, amikor feltűnt, hogy a második napon valóban megoldódott a problémám.
„Anélkül, hogy látnám, ismerném, vagy bármit tudnék a betegről intuitív módon, távérzékeléssel ráhangolódok, és információt kapok az energiaszintjéről, lelki és testi problémáiról. Ehhez egy telefonbeszélgetés, e-mail, levél, fénykép vagy egy hozzátartozó elmondása is elég – mondja Tagir Abdull Al Bulgary, távgyógyító. – Majd energiát adok át, melynek hatására megszűnnek a szervezetében kialakult blokkok, amik fájdalmakhoz, testi tünetekhez vezetnek. Amikor az egyensúly ismét helyreáll, a betegség teljesen megszűnik. Ez az energia – amely minden emberben létezik – irányítható, és távolságtól függetlenül hat. Akár a világ másik részén tartózkodó páciens is gyógyítható, az állapotjavulás szempontjából nincs jelentősége a kilométereknek. Sőt, azt tapasztaltam, hogy minél messzebb van tőlem a beteg, annál hatékonyabban tudom gyógyítani. Előfordult például, hogy valaki kínai útja során rosszul lett. Nyomást érzett a szívében, amikor felhívott, és sikerült ráhangolódnom, meggyógyítanom.”
Hogy miért nem akadály a távolság? Bár az ilyen fajta gyógyítás az energiakezelések kategóriájába sorolható, vannak elméletek, melyek szerint a beteg és a gyógyító tudata is összeköttetésbe kerül valamilyen szinten. Így lehetséges az, hogy az energiacsere mellett gondolatátvitel is történik, ennek pedig nincsenek tér- és időbeli korlátai. Tehát elvileg lehet határtalan a gyógyítás.

Leszoktat a dohányzásról is

Érezhető-e, ha az embert a távolból kezelik? És vajon azonnali-e a hatása? Mennyire tartós, és milyen problémákon segít? A leghitelesebb választ azok adhatják, akik már kipróbálták.
Gyula (40) keringési problémával küszködik. „Az örökös stressz és a dohányzás hatására betegedtem meg. Nem akartam gyógyszert szedni, inkább a távgyógyítást választottam, amit akkor veszek igénybe, ha hirtelen felmegy a vérnyomásom. A kezelés alatt bizsergést, melegséget érzek, és 10-20 perc múlva máris jobban vagyok. Tudom, hogy a betegséget kiváltó okot nekem kell megszüntetnem ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen. De ebben is segít a távgyógyító. Lelki tanácsokat és erőt ad. Nélküle nem tudtam volna leszokni a dohányzásról, mint ahogy lefogyni sem.”
Mónika (27) a depressziója kezeléséhez kérte a távsegítséget. „Valahányszor a mélyponton voltam, felhívtam Tagirt, és azonnal elmúlt az a fojtogató, rémes hangulat – meséli. – Ilyenkor semmi különöset nem éreztem, egyszerűen megnyugodtam. Idővel azt vettem észre, hogy egyre ritkábban kell a telefon után nyúlnom.”
Évek óta a távgyógyító segítségét kéri Katalin (33) is, ha ő vagy valamelyik családtagja beteg. „A terhességem alatt egy rendellenesség miatt gyakran küszködtem fájdalmas görcsökkel és vérzésekkel, melyeket Tagir mindig megszüntetett, így megmenekültem a vetéléstől- kezdi. – Azóta minden panasszal először hozzá fordulok. Ha hólyaghurutom van, három-négy kezelés után teljesen elmúlik. Kényelmes, gyors és kíméletes ez a módszer, ugyanis közben semmi szokatlant vagy kellemetlent nem érzek. Csodát azonban senki sem tud tenni. Vannak esetek, amikor a távgyógyítónk orvoshoz küld, mert úgy látja, hatékonyabb a hagyományos kezelés.”
Leginkább a fohász erejéhez hasonlítható, hogyan működhet a távgyógyítás. Például amikor valakire szeretettel gondolunk, és kérjük, hogy javuljon az egészségi állapota, miközben elképzeljük, hogy ez így is van, gyakran megtörténik a csoda. Egy kaliforniai tudományos kutatás során például intenzív osztályon fekvő szívbetegeknél vizsgálták a fohász hatását. Abban a csoportban, ahol a betegekért naponta imádkoztak, sokkal rövidebb volt a gyógyulási idő, mint azoknál, akiknél nem kérték a gyors felépülést.

Tanulható lenne?

Amikor kezdtem belenyugodni, hogy nem placebo hatásról vagy szuggesztióról van szó, inkább valami rejtélyes képességnek gondoltam a távdiagnosztika és távgyógyítás módszerét. Ám kiderült, hogy ma már létezek olyan tanfolyamok, ahol akár mi is elsajátíthatjuk a képességeket.
Az egyik gyakorlat például az, hogy egy másik helyiségben tartózkodó hallgatót a tudtán kívül diagnosztizálnak úgy, hogy csak a kardigánját érintik meg. De egyfajta távdiagnózisnak számít az az agykontrollosok által végzett „esettanulmány” is, amikor ismeretlen emberek neve, lakcíme és életkora alapján mélyebb tudatállapotban feltérképezik a páciens lelki és testi állapotát.
„A távgyógyítás nem kivételes tudás – mondja Tagir. Mindenkiben ott szunnyad az érzékszerveken túli érzékelés és az energiaközvetítés képessége arra várva, hogy felszínre kerülhessen. Vannak, akik érzékenyebbek, mások kevésbé, de a módszer bárki számára előbb-utóbb megtanulható, és több-kevesebb gyakorlással fejleszthető is.”

Vigyázz, kókler!

  • Ne bízz abban, aki azt mondja, hogy mindent meg tud gyógyítani. Mindenkinek vannak korlátai.
  • Azt állítja, hogy azonnal csoda fog veled történni. Ámítás! A problémától függ, hány kezelés kell majd.
  • Gyógyítás közben nem szabad kommentálni, hogy mit kell érezned.
  • A pénzed a legfontosabb számára, ha azonnal a tarifáit ismerteti.

TE is képes vagy rá!

Csiráztass két azonos helyről származó babszemet teljesen egyező körülmények között. Az egyiknek küldj mindennap pozitív gondolatokat, míg a másikkal egyáltalán ne foglalkozz. Figyeld meg, hogy a két babszem fejlődésében szembetűnő lesz a különbség.


Comments are closed.